تیراندازی و هرآنچه باید درباره کار با تفنگ بادی بدانید (قسمت دوم)

روش های مختلف نگه داشتن تفنگ بادی:

برای نگه داشتن تفنگ بازی روش های مختلفی وجود دارد و هر کدام از تیراندازان می توانند بنابر راحتی خود از یکی از این روش ها استفاده کنند. البته توجه داشته باشید که نگهداشتن سلاح باید بر حسب اصول و قواعد این ورزش باشد. یکی از مواردی که در انتخاب روش نگه داشتن سلاح تاثیر گذار است نسبت طول دست تیرانداز با قسمت بالاتنه می باشد.

در هنگام نگه داشتن تفنگ بادی دست تیرانداز باید کاملا کشیده، صاف و مستقیم باشد و در صورت ممکن به صورت مشت شده زیر تفنگ قرار بگیرد. همچنین حالت دست باید طوری باشد که حتی اکر به مدت طولانی تفنگ را نگه داشت، فشار بسیار کمی را تحمل نماید. دو فاکتور اساسی در مشخص کردن وضعیت حالت گیری توجه به قد و اندازه دور کمر تیرانداز می باشد.

نشانه گیری:

برای نشانه گیری دقیق باید وضعیت چشم ها کاملا ثابت باشد تا تیرانداز دید بسیار واضحی داشته باشد. به همین علت قنداق تفنگ بادی باید کنار گونه قرار گرفته و هیچ فشار و کشیدگی به صورت و گردن وارد نشود. روی تفنگ یک روزنه کوچک قرار دارد که خط دید چشم ها باید دقیقا در مرکز این روزنه باشد و تیرانداز هدف را در راستای این روزنه ببیند.

نشانه گیری یعنی تیرانداز تفنگ را بالا برده و آن را در امتداد هدف قرار دهد و سعی کند هدف را با تیر بزند. برای این کار تیرانداز از چشم خود، روزنه دید تفنگ، حفاظ مگسک، مگسک و خال سیاه کمک گرفته و تمام این موارد را در راستای هم قرار دهد.

نکته: روزنه دید یک سوراخ کوچک با قطر ۱/۲ میلی متر می باشد که در بالای تفنگ قرار گرفته است. فاصله چشم با این روزنه باید ۵ الی ۸ سانتی متر باشد و برای نشانه گیری دقیق باید این فاصله ثابت بماند.

تیراندازی

لوازم مورد نیاز:

در تیراندازی با تفنگ بادی تیراندازان باید از لوازم مخصوصی استفاده نمایند تا بتوانند از این ورزش لذت ببرند و از هرگونه آسیبی مصون بمانند. استفاده از لوازم مخصوص تیراندازی مثل کت، شلوار، دستکش، کفش، گوشی مخصوص و … قبل از شروع تیراندازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

اصول تیراندازی:

رشته تیراندازی هم مانند هر رشته دیگری اصول خاص خود را دارد و شما برای دنبال کردن این رشته چه به صورت تفریحی و چه به صورت حرفه ای نیازمند آگاهی و رعایت این اصول می باشید. برخی از اصول تیر اندازی عبارتند از:

  1. نقش چشم ها در تیراندازی و پیدا کردن چشم برتر:

طبق تحقیقات انجام شده، اکثر افرادی که با چشم راست نشانه گیری می کنند با دست راست شلیک کرده و کسانی که با چشم چپ نشانه گیری می کنند با دست چپ. در واقع این راهکار بهترین حالت تیراندازی می باشد و بهتر است با چشمی که برتری بیشتری دارد نشانه گیری شود.

به همین علت تیراندازان باید قبل از شروع این رشته باید با انجام تست زیر چشم برتر خود را پیدا کنند.

روش انجام تست:

شما برای انجام این تست باید انگشت سبابه خود را به طرف یک نقطه مشخص قرار داده و با دو چشم خود به انگشتتان و آن نقطه نگاه کنید. سپس به کمک دست دیگر روی یکی از چشمان خود را بگیرید و بدون اینکه دست خود را حرکت دهید با چشم بازتان به همان نقطه نگاه کنید. سپس این کار را با چشم دیگر خود انجام دهید و وضعیت دید هر کدام از چشم ها را نسبت به زمانی که با هر دو چشم به نقطه معین نگاه می کردید مقایسه کنید.

هر کدام از چش ها که خطای دید کمتری داشته باشد و مانند همان لحظه ای که دو چشم باز بودند ببیند چشم برتر شماست.

قوی بودن چشم تیرانداز از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر زیادی روی نشانه گیری دقیق دارد. بنابراین برای موفقیت در این رشته باید قبل از شروع هر کاری به چشم پزشکی مراجعه کرده و وضعیت چشمان خود را بررسی کنید تا در صورت نیاز پزشک برای شما عینک مناسب تجویز نماید.

چند نکته مهم:

  • سعی کنید تا حد ممکن از روزنه دید عقب به صورت کاملا واضح و مستقیم به هدف نگاه کنید زیرا نگاه کردن مستقیم باعث می شود عضلات چشم کاملا آزاد باشند.
  • در صورت امکان در هنگام تیراندازی هر دو چشم خود را باز نگه دارید ولی فقط با چشم برتر از روزنه دید نگاه کنید، انجام این کار به کمی تمرین نیاز دارد. دلیل این کار این است که زمانی که یکی از چشم ها بسته باشد چشم دیگر به سرعت خسته شده و دچار خطای دید خواهد شد.
  • در صورتی که توانایی تیراندازی با دو چشم باز را ندارید می توانید با استفاده از یک پوشش خاص روی چشم دیگرتان را ببندید. به این صورت تمرکز شما در هنگام تیراندازی حفظ خواهد شد و به چشم بازتان فشار وارد نمی شود.
  • نهایتا شما باید تلاش کنید که چشم های خود را به روش های مختلفی تقویت کرده و به سلامت آن ها اهمیت دهید.
  • تنفس صحیح در هنگام تیراندازی:

تنفس صحیح نقش بسیار مهمی در تیراندازی دارد، زیرا زمانی که شما تنفس می کنید هوا را به داخل ریه های خود کشیده و در هنگام بازدم هوا را خارج می کنید. در طول انجام فرایند تنفس بدن شما حرکت کرده و روی نگه داشتن ثابت اسلحه تاثیر گذار است.

برای اینکه تنفس مشکلی برای نشانه گیری شما به وجود نیاورد باید دقیقا در وقفه ای که بین دم و بازدم شکل می گیرد شلیک کنید. به این صورت که بعد از بازدم ماشه را فشار داده و تا شلیک بعدی نفس خود را حبس نمایید. زیرا نفس کشیدن باعث می شود که بدن اندکی تکان خورده و اسلحه جا به جا شود. این جا به جایی هر چقدر هم که اندک باشد باز هم دقت تیراندازی را کاهش می دهد.

بنابراین برای این که تنفس شما روی دقت تیراندازی تاثیر منفی نداشته باشد باید به صورت کاملا آرام نفس کشیده و در زمان مناسب نفس خود را حبس کنید.

X